De Waterontdekplek            Fase 2
De Waterspeelplaats, fase 2.

Eind juli 2015 is de bouw voltooid van fase 2 van de waterontdekplek te Zevenbergen.
Na de bovengrondse waterweg is een waterweg op de grond gebouwd die opnieuw in een cirkel rondloopt om zo maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte.

Het resultaat mag er zijn. Binnenkort ook foto's met spelende kinderen.. maar de reacties zijn zonder uitzondering vol lof en gelach! De kinderen staan te trappelen om weer met water te spetteren!
Er is inmiddels ook een RVS waterrad geplaatst, foto's hiervan volgen spoedig.

We beginnen bij het eindpunt van fase 1:
Een lange buis die eindigt met een slangenkop vangt het ijzerhoudende grondwater (vandaar de bruine kleur) op en brengt het terug naar het begin. In de buis zitten diverse vrolijke kijkgaten zodat de kinderen kunnen zien wat er gebeurt.

Een Lange rivier meandert door het zand.. in de eerste bocht zitten kribben zoals we die ook zien in de grote rivieren. We zien een verbrede waterplas met leuke stapstenen! De rivier duikt onder de waterbakken door en is even verdwenen in een tunnel. Na de opvangplek voor de waterdrukbuis vervolgd de rivier haar weg onder een bruggetje door en eindigt uiteindelijk in de zandvang.
Om ervoor te zorgen dat zand de afvoer niet verstopt hebben wij deze zandvang bedacht.. het zand slaat neer in de bak en alleen het water dat stijgt komt in een verborgen put terecht.
De zandvang zien we vaker, het is één van de eerste stappen voor het reinigen van rioleringswater.
ExpositieRentl_ogo_1
ExpositieRent_logo_2
ExpositieRent_logo_3
ExpositieRent_logo