ExpositieRentl_ogo_1
ExpositieRent_logo_2
ExpositieRent_logo_3
ExpositieRent_logo

Interactieve tentoonstelling zwerfafval, afval & circulaire economie

De Zwerfafval Experience
NIEUWE FOTO'S!

Een grote interactieve zwerfafvaltentoonstelling, ontworpen voor kinderen in de leeftijd van 6 - 10 jaar, maar geschikt voor alle leeftijden!
Deze experience gaat op een leuke, zeer interactieve manier diep in op zwerfafval en in het verlengde daarvan: afvalscheiding & recycling. Een tentoonstelling over een serieus onderwerp maar toch vooral met veel plezier gebracht en met een sterke achterliggende gedachte:

                              Het ging niet zo goed, het gaat nu beter, het kan ng beter!
afval_experience_nissewaard_zwerfafval afval_experience_spijkenisse_zwerfafval afval_experience_zwerfafval_fotobord afval_tentoonstelling de_zwerf_afval_experience de_zwerfafval_experience de_zwerfafval_tentoonstelling de_zwerfafval_tentoonstelling_experience
kauwgom_slalom_zwerfafval Zwerfafval Experience fotobord zwerfafval_experience_hondenpoep_probleem zwerfafval_experience_milieustraat zwerfafval_experience_opgraafbak zwerfafval_experience_opgraven zwerfafval_experience_touwtrekken zwerfafval_expositie kauwgom_slalom
zwerfafval_expositie zwerfafval_peuken_pleuren zwerfafval_voorkomen 1_zwerfafval_experience_milieuhuis 2_zwerfafval_experience_dojo 2_zwerfafval_experience_samoerai_schoonmaker 3_zwerfafval_experience_sakuma 4_zwerfafval_experience_shiro
5_zwerfafval_experience_afval_weggooien 5_zwerfafval_experience_fout_goed_gedrag 6_zwerfafval_voorkomen 7_zwerfafval_experience 8_zwerfafval_experience 9_zwerfafval_experience 10_zwerfafval_experience 11_zwerfafval_experience
12_zwerfafval_experience 13_zwerfafval_experience 14_zwerfafval_experience 15_zwerfafval_experience 16_zwerfafval_experience 17_zwerfafval_experience 18_zwerfafval_experience 19_zwerfafval_experience
20_zwerfafval_experience_NME 21_zwerfafval_experience_MEC 22_zwerfafval_experience_educatie 23_zwerfafval_experience_afvalberg 24_zwerfafval_experience_puinhoop 25_zwerfafval_experience_vijver 26_zwerfafval_experience_poepschep 27_zwerfafval_experience_sigaretten
28_zwerfafval_experience_peuken 29_zwerfafval_experience_nicotine 30_zwerfafval_experience_milieustraat 31_zwerfafval_experience_hondenpoep_probleem 32_zwerfafval_experience_pooperscoopen 33_zwerfafval_experience-milieustraat_strijd 34_zwerfafval_experience_spel 35_zwerfafval_experience_auto
36_zwerfafval_experiencerad_van_fortuin 37_zwerfafval_experience_bordspel 38_zwerfafval_experience_educatiecentrum 39_zwerfafval_experience_strand 40_zwerfafval_experience_milieu_educatie
Shiro (de vrouw) & Sakuma (de man) hebben een jarenlange intense training martial arts doorstaan maar ze werden gek van de rommel om hen heen en hebben daarom hun wapens omgesmolten tot afvalgrijpers. Vanaf nu gaan zij door het leven als samoerai-schoonmakers!
Op weg naar hun dojo lopen ze langs een groepje hangjongeren die van alles om zich heen op de grond gooien: flesjes en blikjes, kauwgom, papiertjes, peuken en wikkels van repen. Shiro & Sakuma schrikken ervan en halen de jongeren over hun leven te beteren en hun leefomgeving te respecteren.
De jongeren, die toch wel opkijken tegen Shiro & Sakuma, besluiten het aanbod aan te nemen om een training tot samoerai-schoonmakers te doorstaan in de dojo. Hier begint de experience met een grote serie doe-opdrachten!

WAARSCHUWING: Niemand die DE ZWERFAFVAL EXPERIENCE betreedt krijgt er genoeg van en komt hier zeker weer terug!

Ontdek een scala aan educatieve ontwikkelingsspellen met opdrachten die soms samen worden opgelost en soms in competitieverband! Spelenderwijs leren de kinderen over afval opruimen, afval voorkomen, scheiden en recycling. Ze leren dat zwerfafval opruimen niet stom is maar stoer!

Met de volgende 12 onderdelen:

GROOT FOTOBORD/ENTREE!
Ga op de foto als n van de hangjongeren en beter je leven!

AFVAL VOORKOMEN
In dit touwtrekspel leer je over het maken van betere keuzes te maken vor minder afval.
DE KAUWGOM SLALOM!
Voor 1,- koop je een pakje kauwgom waarmee je een straat bevuilt om voor  gemiddels 3,- schoon
te maken. Is dat niet vreemd? Loop met verschillende schhoenen over de straat met kauwgom!
POOPER SCOOPEN!
Gooi met de hondendrrollendobbelsteen en misschien mag jij de gouden drol opruimen!
PUINHOOP HENGELEN!
Kom naar een oude afvalberg en hengel het afval eruit om te recyclen! maar pas op dat je geen
restafval opvist waar daar kunnen we het minste mee!
PEUKEN PLEUREN!
Een echte Samoerai-Schoonmaker sport en leeft gezond. Daarom staan de hangjongeren hun vieze
peuken af en PLEUREN we ze in de afvalbak! Op naar een rookvrije generatie!
AFVAL? DAT GOOI JE NIET ZOMAAR WEG!
Op dit enorme magnetische bord zien we een stads tafereel met vanalles rondom afval. Herken jij het
goede en het slechte gedrag van de bewoners? geef dit aan met rode en groene magneten!
HENKIE HOARDERS HUISVUIL HECTIEK!
Henkie Hoarder heeft weer eens last van zijn verzwmelwoede en zijn hele huis ligt vol rotzooi! HELP! Deze goede
vriend van Shiro en Sakuma heeft jullie hulp nodig! pak een afvalgrijper, maar gooi het afval wel in de juiste afvalbak!
DE MILIEUSTRAAT-STRIJD!
En waar moet je met al dat afval naar toe? Natuurlijk naar de milieustraat (containerpark in Belgi). Draai aan het rad van fortuin en speel dit levensgrote bordspel. Beantwoord de vragen en probeer van al je afval-kilokaarten af te komen!
SCHATGRAVEN!
In deze zwerfafval-opgraafbak kun je met een metaaldetector zoeken naar al dat zwerfafval dat onder de grond is verdwenen.  Hoe lang het erover doet om in de natuur te verdwijnen?
OP WELK STRAND WIL JIJ LIEVER ZIJN?
Twee enorme magnetische borden staan naast elkaar. Elk het spiegelbeeld van elkaar maar met n belangrijk     
verschil: Op het ene strand zijn voozieningen getroffen en het andere niet! Op welk strand wil jij liever zijn?
IN WELKE VIJVER WIL JIJ LIEVER VISSEN?
Twee levensgrote zoekplaten naast elkaar. In de ene zijde zoek je naar artikelen die in zwerfafval zijn verandert en in
de andere zoek je naar dieren in een vijver zoals die eigenlijk hoort te zijn.
 
Een deel van ons afval komt in de natuur terecht waar het niet thuis hoort en waardoor het niet meer verwerkt kan worden tot energie of nieuwe materialen. De kinderen maken net zo goed kennis met de plasticsoep in de zee als in de sloot bij huis. We maken een duidelijk vergelijk tussen een schone en een vieze wereld en we stellen ze telkens voor een duidelijke keuze: In welke wereld wil jij liever leven?

Aan de tentoonstelling kunnen vooraf en na afloop leuke projecten en lespakketten worden gekoppeld op school en natuurlijk het samen opruimen van zwerfafval buiten! De experience is een fantastische start of een verbreding van uw bestaande lesprogramma!

Omdat de zwerfafval experience gedragsverandering & bewustwording stimuleert komt deze in aanmerking voor subsidie. Uw gemeente kan hiervoor een aanvraag indienen voor de zwerfafvalvergoeding. Wij helpen u graag op weg in ons streven milieu-educatie voor iedereen bereikbaar te maken.
Het platform voor natuur- & duurzaamheidseducatie GroenGelinkt faciliteert dit project.

Wilt u meer weten over subsidies en partnerschappen?
Neem dan direct contact met ons op of bel Maarten Rijgersberg van partnerbedrijf In Kennis.
Tel: +31(0) 6 24757051

Prijs: (In Nederland subsidie beschikbaar) 4700,- excl. 21% BTW per 3 mnd.
Inclusief: transport, opbouw en afbouw
Leeftijd: Ontworpen voor kinderen van 6 - 10 jaar, maar geschikt voor alle leeftijden.
Vloeroppervlak: 60 - 120 M. (zaalvulllend)