ExpositieRent_logo_3
ExpositieRentl_ogo_1
ExpositieRent_logo_2
ExpositieRent_logo
Kamervoort 45a
6687 LC Angeren
Nederland
Tel: +31 (0)6 427 361 75
www.expositierent.nl
info@expositierent.nl 
Privacybeleid

Aangenaam kennis te maken, dit zijn wij!


Onder de naam

ExpostieRent

bouwt, begeleidt en verhuurt oprichter Maurits Middelham sinds 1994 interactieve natuur- en milieutentoonstellingen. Voor de start van ExpositieRent was Maurits jarenlang educatief medewerker, medebedenker en bouwer van de volledige inrichting van de Pandabus, de educatieve vrachtwagen van het Wereld Natuur Fonds. De Pandabus reed continu rond en bracht natuur- en milieu educatie naar de locaties toe.

Op de foto's hieronder is te zien dat ook wijlen Z.K.H. Prins Bernhard de Pandabus graag bezocht! Tijdens een bezoek in 1993 was de Prins zelfs zo enthousiast dat hij wel drie kwartier in de Pandabus verbleef! Een grappige anekdote: De marechaussee raakte lichtelijk in paniek toen zij de bus van te voren inspecteerden en een prullenbak vol draden vond, waarin zij een mogelijke bom herkenden!
Op de ťťn na laatste foto ziet u de directeur van het W.N.F. die samen met de Adjudant van de Prins het groeibomenspel aan het spelen is!
In 2012 kwam Maarten Rijgersberg, de neef van Maurits, in beeld en al gauw ontstond een bloeiende samenwerking tussen het  bedrijf van Maarten 'In Kennis' en 'ExpositieRent'. Sindsdien worden alle tentoonstellingen samen ontwikkeld en gebouwd.

Maarten Rijgersberg was tot 2012 werkzaam als Security & Safety Manager en stond te springen om weer met het milieu en de natuur aan de slag te gaan. De liefde voor de natuur begon al op kleuterleeftijd. Maarten was als kind bezeten van kikkers en salamanders en had al gauw een aparte hobbykamer. Hij sliep naast een aqua-terrarium van twee meter lengte met amfibieŽn en een aquarium met jonge piranha's die elkaar soms ook graag opaten! Ooit wilde hij een dierenspeciaalzaak beginnen, maar door importverboden op bijzondere dieren (waar hij het principieel mee eens is) kwam hij ondanks een opleiding tot dierenhouder in een geheel ander vakgebied terecht.

Zie hier een krantenartikel van een vechtlustige natuurbeschermer
(Ook al waren de cijfers niet correct overgenomen uit zijn brief)
In Kennis wil natuur- & milieueducatie op een unieke wijze vertalen door het boven alles interactief, uniek en vooral heel leuk te maken! Een bijzondere beleving maken die bij je blijft, daar leer je van en dat neem je voor altijd met je mee. Momenteel stort in kennis zich vooral op Dino's, evolutie en water! De Watertentoonstellingen krijgen extra aandacht evenals de Mobiele WaterOntdekPlek!

     "Wij bestaan allemaal voor het grootste deel uit water, dus moet het wel de moeite waard zijn nietwaar?!"


Mooie samenwerking

Maurits heeft een berg ervaring en kan alles bouwen wat hij bedenkt. Maarten bedenkt het grootste deel van de tentoonstellingen en vult deze met zijn fantasie om er boven alles een leuke indrukwekkende beleving van te maken. Verder hebben oom & neef vooral heel erg veel lol in hun samenwerking en proberen beiden de bedrijfsvoering op een persoonlijke en positieve manier uit te voeren!
Maarten met een baby T-Rex op schoot. (foto uit de prehistorie)
Pandabus (4) Pandabus (6) Pandabus (11)
Pandabus (17) Pandabus (9) Pandabus (5)
Web
De kranten gehaald in De Gelderlander, De Telegraaf en het AD, na schrijven protestbrief aan "De zeer geachte gemeenteraad van Arnhem"
Maarten Rijgersberg
Wie zijn wij?