ExpositieRent_logo_3
ExpositieRentl_ogo_1
ExpositieRent_logo_2
ExpositieRent_logo
Kamervoort 45a
6687 LC Angeren
Nederland
Tel: +31 (0)6 427 361 75
www.expositierent.nl
info@expositierent.nl 
Privacybeleid

Interview mw. Titia de Jong, educatief medewerkster MEC 'De Kwekerij' te Soest.
'De Kwekerij' richt zich voornamelijk op schoolgroepen.

Tentoonstelling: 'Hé WATT-JE?!'

Hoe is de tentoonstelling verlopen?

Het is een groot succes geweest en er zijn veel schoolgroepen bereikt met het thema over duurzame energie.
Kinderen waren erg enthousiast over de actieve doe dingen die, als extra activiteit, in de expositie zitten. Bijvoorbeeld: de proefjes in het jeugdlab waren een hit! Sommige kinderen waren er niet vandaan te krijgen. We hebben klassen in groepjes verdeeld met elk een eigen start nummer. Door het enthousiasme van de kinderen ben ik flexibel geweest en liet ik soms een extra groep in het laboratorium lokaal toe.
Voor bovenbouw tentoonstellingen is het een groot succes geweest.
Er zijn ook kinderen op woensdagen terug gekomen die tijdens de les hun opdrachten niet af hadden en het zo leuk vonden dat ze die nog even kwamen maken in hun vrije tijd.
Sommige kinderen vinden het onderwerp niet zo interessant, maar gaande weg zie je de interesse groeien. Wat we gedaan hebben, is Hé WATT-JE?! vertaald naar de gemeente Soest via een luchtfoto die met infraroodcamera gemaakt is, zodat je aan de kleur van de daken van huizen en andere gebouwen kunt zien welke huizen veel energie lekken en welke niet. Zo hebben we 'Hé WATT-JE?!' aan de leefwereld van de kinderen gekoppeld. Dus komt het op hun eigen stoep terecht i.p.v. "de ver van je bed show".
Wat we ook duidelijk hebben willen maken is: wat doen mensen en gemeente aan energiebesparing? Zo hebben we energieambassadeurs voor projecten om collectief zonnepanelen in te kopen, b.v. per straat. De gemeente Soest heeft een website met een stappenplan voor mensen die geinteresseerd zijn in duurzame energie en zo begeleid kunnen worden.
Dit zijn voorbeelden die andere NME centra en MEC's kunnen gebruiken om, bij welke tentoonstelling ook, de vertaalslag te maken naar je eigen ‘Biotoop’.

Die vertaalslag, wil je dat bij de tentoonstelling Schatgraven ook doen?

Ja, we gaan samen werken met museum 'Oud Soest' . Daar gaat een speurtocht plaatsvinden en dan hier de tentoonstelling Schatgraven. Duizend jaar geleden kwamen hier boeren met hun kudden schapen. Dus in die hoek zullen er "schatten" gevonden worden. Wat ook leuk is is dat we hier makkelijk met een grondboor in de ijstijd kunnen komen. Kinderen vinden dat érg spannend als ze zo de ijstijd letterlijk in de hand kunnen nemen. Misschien dat we ook nog wat ijzeren knopen en spijkers kunnen vinden met metaaldetectoren.
Kinderen zien dit soort activiteiten wel op TV maar vinden het geweldig dat zíj nu diegene zijn die lokaal met de grondboor in de hand staan of in het laboratorium proefjes mogen doen en dat is een buitenkans voor ze.

Hoe bereiken jullie je doelgroep?

De doelgroep bereiken we met een digitale catalogus. Leerkrachten kunnen aan het eind van het schooljaar voor het komende schooljaar inschrijven. Ze krijgen vooraf ook een papieren versie waarin het aanbod wordt aangeprezen. Vervolgens kunnen ze digitaal inschrijven.

Welke tentoonstellingen hebben jullie eerder van ExpositieRent gehuurd?

Dat waren Bos vol geheimen, Over Nachten en Hé WATT-je?! De laatste hebben we nu voor de tweede keer.

Op de webpagina van Hé WATT-JE?! Hebben wij een nieuwe serie foto's van de tentoonstelling toegevoegd!

Op de youtube pagina van ExpositieRent is een leuk filmpjes te zien over de tentoonstelling 'Hé WATT-JE?!'
Vijver vol geheimen
Er staan voor 2013 maar liefst drie nieuwe kleutertentoonstellingen in de planning! Alle drie worden gebouwd in de sfeer van de succesvolle tentoonstelling 'Bos vol geheimen'.

In Vijver vol geheimen valt een visser in slaap die in zijn droom wordt aangesproken door Kasper de Karper.. Kasper neemt de visser mee op een sprookjesachtige reis langs de dieren die in de vijver leven! De visser herinnert zich alles nog als hij wakker wordt en neemt de kinderen mee op een interactieve ontdekkingsreis!

Ook bouwen wij de kleuter-tentoonstellingen Tuin vol geheimen en Flierefluiters. Alle drie de tentoonstellingen worden van groot formaat met veel kleur en beschilderingen, grote panelen, elektrospellen, draaicirkels, reuze speelapparaten en nog veel meer!
Kraaienpootjes!

Kraaienpootjes is een beetje een enge tentoonstelling (brrr), een grote hoeveelheid heksenbezems, stalen kisten,  spiegels, paarse fluwelen doeken en beschilderde zwarte decordoeken hullen uw locatie in een mysterieuze en mythische nevel... Over kraaien, kauwen, eksters en vlaamse gaaien valt veel meer te vertellen dan je in eerste instantie zou denken, dit komt ook doordat de Kraaienfamilie tot de meest intelligente vogelsoorten behoord!

Natuurlijk komt het slimme karakter van de kraai in deze tentoonstelling aan bod maar ook over de andere kraaiachtigen valt veel te vertellen, dit wordt ondersteund door leuke verhalen filmpjes, proefjes en prachtige foto's, zij maken de tentoonstelling leuk voor alle leeftijden, ook buiten de hoofddoelgroep van acht - twaalf jaar. Volwassenen zullen deze tentoonstelling zeker leuk en leerzaam vinden omdat er ook vele leuke mythes en metaforen aan bod komen, denk daarbij aan de kraaienpootjes die je op de weg kunt strooien om autobanden lek te prikken maar ook aan legendes en heksen! Een heel leuk filmpje, handpoppen en verkleedkisten zorgen ervoor dat ook kleuters zich geen moment hoeven te vervelen en dit zorgt ervoor dat deze tentoonstelling ook uitstekend geschikt is voor gezinnen.

Wij hebben Kraaienpootjes overgenomen en gaan nog enkele aanvullingen doen met interactieve onderdelen, Kraaienpootjes wordt een prachtig geheel waar jong en oud zich zal vermaken!
Bouw tentoonstellingen

Heeft u behoefte aan een tentoonstellingsonderdeel, een leuk & educatief spel, een hele tentoonstelling of een 3-D object?
Wij bouwen dit graag voor u op maat!
Wij maken ook grote handbeschilderde borden; reclamemateriaal; standbouw; decor- materiaal en nog heel veel meer.
Wij werken samen met kunstenaars en illustrators die stripachtige of levensechte figuren voor u kunnen maken. Dit is natuurlijk erg leuk want u loopt misschien rond met een idee rond waar u zelf geen vorm aan kunt geven.. samen komen wij tot een oplossing waardoor uw eigen idee tot leven komt! 

Houdt onze website goed in de gaten, binnenkort laten wij nog veel meer zien van eerder gemaakte tentoonstellingen, grote elektrokasten (zoals de groene op de foto links boven), modellen, beschilderingen en decor materialen.
Dubbelzien

Wilt u één van onze nieuwe tentoonstellingen huren maar u ziet op het online planbord dat deze al is verhuurd in de periode dat u deze ook wilt hebben? Soms kunnen wij een tentoonstelling voor u kopiëren zodat u er toch over kunt beschikken! Neem contact met ons op en wij kijken samen met u naar de mogelijkheden.
ExpositieRent
Maurits Middelham
Kamervoort 45 a
6687 LC Angeren
Nederland
Tel: +31 (0) 6 42736175
Email: info@expositierent.nl    
       
______________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________