ExpositieRent_logo_3
ExpositieRentl_ogo_1
ExpositieRent_logo_2
ExpositieRent_logo
Kamervoort 45a
6687 LC Angeren
Nederland
Tel: +31 (0)6 427 361 75
www.expositierent.nl
info@expositierent.nl 
Privacybeleid
Hoofdpersoon is kabouter Flierefluiter. Hij is vogelinspecteur van het sprookjesbos, maar hij is een erg luie inspecteur en maakt er een potje van! Daarom wordt de hulp van kinderen ingeroepen. De kinderen krijgen speciale kaboutertoverkracht, door allemaal een kaboutermuts op te zetten. De hulpkabouters gaan daarna, met kaboutermuts op, in groepjes het sprookjesbos inspecteren.
Op deze manier ontdekken zij veel over vogels. Dat vogels verschillende geluiden maken en ze leren over roofvogels. Verder komt aan bod wat vogels eten en wat voor soort nestjes ze allemaal bouwen!

In het midden van de tentoonstelling staat een boomhut/uitkijktoren met een kruipgang, kijkgaten en speciale verrekijkers met lampjes. Er is een vogelverschrikker touwdraaispel. Een wand met voelgaten en een enorme bomenwand, waar vogels verscholen zitten en hun eigen naam roepen. Tevens is er een grote elektrokast met diorama's en een grote gedekte tafel met de lievelingshapjes van een aantal vogels. Ook is er een kapstokspel, eenden kegelen, drie verschillende soorten grote puzzels, 3D foto's... en meer kunnen we niet verklappen, maar het beloofd een onvergetelijke dag te worden!


We ontmoeten o.a. de koolmees, de mus, de zwaluw, de ekster, het roodborstje, de zwaan, de duif, de spreeuw en de zanglijster. Want als één ding zeker is dan is het wel dat wij omringd worden door een enorm aantal soorten vogels! 


De tentoonstelling wordt afgesloten met een brief aan de kinderen. De kinderen zullen nog een laatste opdracht vervullen om kabouter Flierefluiter te helpen...Leeftijd: Hoofddoelgroep 4 - 7 jaar, maar ook zeer geschikt voor het hele gezin!

Vloeroppervlak: 80 - 120m².

€ 5.000,-  excl. 21% BTW  3 mnd  incl. transport, opbouwen en afbreken*

* Vanwege de grote afstanden moeten we helaas voor onze Vlaamse klanten een toeslag rekenen, de hoogte van dit bedrag hangt af van de afstand en grootte van de tentoonstelling. Neemt u hiervoor alstublieft contact met ons op.
Flierefluiters (26)
tentoonstelling_flierefluiters (1)
tentoonstelling_flierefluiters (2)
tentoonstelling_flierefluiters (3)
tentoonstelling_flierefluiters (4)
tentoonstelling_vogels (1)
tentoonstelling_vogels (2)
tentoonstelling_vogels (3)
vogel_tentoonstelling (1)
vogel_tentoonstelling (2)
vogel_tentoonstelling (3)
vogel_tentoonstelling (4)
vogel_tentoonstelling (5)
vogel_tentoonstelling (6)
vogel_tentoonstelling (7)
vogel_tentoonstelling (8)
vogel_tentoonstelling (9)
vogel_tentoonstelling (10)
vogel_tentoonstelling (11)
Tentoonstelling FLIEREFLUITERS!Tentoonstelling FLIEREFLUITERS!
Extra sinds 2018: Inclusief 7 grote interactieve panelen zoals in de middelgrote tentoonstelling Zangvogels!
De kleurrijke premiere van de tentoonstelling Flierefluiters stond opgesteld in
bezoekerscentrum Bulskampveld in België.

Flierefluiters gaat over dieren die we dagelijks om ons heen zien. We nemen ze vaak voor lief, maar toch zijn dit echte wilde dieren... we hebben het over vogeltjes!
Ze fladderen om ons heen, leven in onze heg, op de grond en in de bomen en struiken van onze tuin en omgeving. Flierefluiters is een zogenaamde belevingstentoonstelling, waar kinderen verkleed als kabouters de geheimen van de vogelwereld leren kennen met behulp van ontwikkelingsspelletjes.

Er is een prentenboek met een voorleesverhaal (ook als animatiefilmpje) voor de kleine bezoekertjes. Het prentenboek bestaat uit een serie prachtige aquarellen, gemaakt door Janneke Middelham student aan de  Academie voor Beeldende Vorming van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
Daarnaast is er van dit verhaal en tekeningen een animatiefilmpje gemaakt.